Witte chocolade is geen chocolade!

Meestal gedraag ik mij behoorlijk netjes als het op eten en snoepen aankomt. Maar ook ik heb zo mijn zwakke plekken en daar is chocolade er één van. Het scheelt, ik ben in mijn liefde voor chocolade niet de enige en dat geeft veel steun. Zelfs mijn partner-die-we-verder-maar-niet-bij-naam-noemen zegt dat hij in meer of mindere mate ook van chocola houdt, maar dan van witte chocolade. Maar witte chocolade is geen chocolade. Puur moet het zijn, zo puur als maar kan.

Niet ‘zonder’

Over het algemeen eet ik tijden geen chocolade, denk er dan niet eens aan! Maar er zijn van die momenten dat ‘zonder’ niet in het woordenboek voorkomt. En dat snapt partnerlief dan weer niet helemaal. Hoezo moet het? Het is maar chocolade? Hoezo, chocolade een noodzaak?

Als ik op zo’n dag geen chocolade eet, dan kan ik niet studeren, niet meer virtueel werken. Ook niet lezen of me concentreren. Sterker nog, zelfs TV kijken wordt een hele opgave! Het lukt mij op die momenten niet mijn geduld te bewaren of een telefoongesprek aan te knopen. Behoorlijk lastig wanneer je meer dan de helft van je werktijd met bellen bezig bent. Tenen zijn opeens een stuk langer en een kop koffie of thee is zonder stukje chocolade de moeite niet meer waard.

Je wilt het niet weten …

Puur voor noodgevallen

Nou vandaag is het zo’n dag. Eigenlijk moet ik flink bezig met de studie, want er moet het een en ander afgerond. Maar concentreren lukt niet, de teksten en e-mails lijken opgesteld in het Arabisch, ik kan geen seconde stil blijven zitten en de koffie staat nu al voor de derde keer koud te worden.

Gelukkig heb ik voor zulke dagen een klein doosje met pure chocolaatjes, een soort EHBO-chocoladekit. En die ga ik nu maar eens inschakelen, dit is een noodgeval. Een vers kopje koffie met een puur chocolaatje erbij. Dan wordt alles weer een stuk beter, ik weet het zeker. De to-do-lijst lijkt een ‘piece of chocolate’, ik krijg het geduld van een Boedhistische monnik en ga werken als een paard. Pure chocolade, geen witte natuurlijk.

Want witte chocolade is geen chocolade!